Kawan-Kawan ^^

Friday, March 25, 2011

cadaver

salam wbt..

hehe...sori lame x update...totally xde idea nak tulis pasal apa...
haisy...now..every week we got test..this week..
we got anatomy, medical ethics and a quiz..tapi quiz tu biasa je..
medical ethics ngan anatomy la sakit nak bace and paham then hafal...
dah la weekend tu aku spend kat singapore...balik2 tutor smua kejadah assignmnet aku x sentuh!..
pergh!!!...bersengkang mata nak baca 2 chapter anatomy..endocrine system and special senses..

haa..lagi satu..mak aku tulis pasal aku..masa kecik sampai la besar...*pdahal xla besar pon..kecik je..comel2 gitu..haha...perasan gile..xlah..x comel...sedih kot surat tu!!!!...huhuhuh..
mcam masa spm..mak aku ade bg surat jugak...dia letak dalam kotak almond london yg dia post kat aku...fuh..gila sedih la...aku siap tampal kat locker lagi :P
hahahaha...


ok..finish bout that...
semalam kitorang tgok cadaver!!!!!!!!!....
hehehehe...best gila!!!..
bg korang yang tak tau what is cadaver..cadaver is actually a dead body that is use for medical research..
cewah..*ayat wiki..haha..

tapi betullah..macam belajar depan real zombies..wooo~~..seram tak??.=p
hahaha...our college have about 10 cadavers..imported from Philipine..hehehe..
smua laki cadaver tu...jeng jeng jeng..*gila melampau aku ni effect
memula tengok from outside of the lab...anker gila!!!!!!!!!!!...
tgok ade 2 dead bodies...on tables..pergh!!...dah la kaki dia kaku jer...mcam orang mati la..nama pon cadaver...

then masa we got the change to enter the lab..ya Allah...bau dia!!!..
erk~~~....
macam bau ciku basi..campur bau cheese basi...macam bau ala2 cheese cake secret resepie..tapi lagi masam gila!!...SERIUS LEPAS NI XMAU CHEESE CAKE DAH..hahaha

tgok muka dia...dah kene tutup dengan gumpalan kain la pulak..
nasib baik!!...kalau tak..serius tak tido malam aku!!...*kidding...xkan la doctor macam ni pulak..cuak2..*gaya macho*..ehem2..hahaha..

one cadaver otak dia dah pecah..n keluar some sort of yellowish liquid...
kepala dia dah kene gergaji..before that diorang siat kepala dia dulu...
ade rambut2 kat atas meja tu...ngaa~~..

one more diorang kluarkan successfully...
lawa gila!!..otak tu...
as we now learning on the nervous system..for the next our lab test..so, our lecturer explained regarding the brain..using the brain of the cadaver!!...
baru kluar tu!!...masa dia hold the brain..formaldehyde tu berjijis2 jatuh..macam kluarkan kain pada dalam air..macam tu lah...dia alas bekas lah masa exlain..otak tu dah warna kuning coklat2 dah...
itam2 skit..sebab cadaver tu dah lama dah simpan..
fuh!!...

then masa balik rumah...aku terus gantung kemeja dalam almari..
macam biasa..apa aku selalu buat...
then masa malam...saja check pasal cadaver kat internet...*orang rajin biasa la kan..poyo..haha
no la..aku saje nak tgok cadaver kat google..then..menyesal!!!!!!!!!..ahahaha..diorang tunjuk gambar seram2...nga~..then kawan aku tiba tnye kat fb...
zai!! baju kau ade bau formaldehyde tak??...
ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........baju aku!!!!!!!!!!!!!!!.....siap hanger lagi dalam almari~~~...............
ngaaaaaaaaaaaaaaaaa....kelam kabut bawak kluar...then...aku cium one by one baju aku yang ade dlam that alamari..macam anjing pengesan dah!!!...hahaha...

then aku basuh smua baju yang tergantung dalam almari~...
haha..rajin tak aku?? =)

6 comments:

FatinHusnaKamaruddin said...

hahah

jeles

nak blaja cm uh gak





tgk cadaver la. ape laa
hahhha

gila punya rajeen bagus2 ")

syazwanizr said...

yekkkk...

haha!

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

fatin : haha..i2 pun nak jeles..lepak ah...haha

wani : wekkk..ahaa

sakinah zaini said...

rajin basuh baju bang..ha3..
kalo ada cadaver hensem,amik gmbr bg aq..x pn,ckp dgn dia,aq kirim salam..raya dtg la umah..ha3..

Ezza Radzwil said...

wow, bestnya... =)
semoga kau sucess..!
nak sangat belajar mcm kau...

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

kinah : etika x membenarkan kitorang amik gmba..n bnyak la kau nak kirim salam!!..haha

ezza : thanks :) insyaAllah..kau gak..:) moga2 success...^^