Kawan-Kawan ^^

Saturday, June 4, 2011

memang "panas" la Malaysia ni

assalammualaikum wbt..

cuti...
budak degree..budak asasi..matriks and segala kejadah-nye lah cuti skang ni..
include budak skolah...
best kan cuti?..
lepak..main game..makan..tido..
haha..tu keje aku hari-hari..

sampai la kebosanan..
lesen pun tak brapa hari..

so, memandangkan cuti lama lagi...
although we got FREE money for this month...
aku still rasa this pocket macam bocor  je..
hahahaha...

tulah..orang lain..shopping..cinema..best lah kan..
huhu..
xpe2...

then aku decide mintak kerja...
xde lah susah sngat mintak...
then..masa ni la aku mula nak membebel..kenapa la bnyak pengangguran kat Malaysia ni!!..
mcam-macam keje ada...
apa lah kan?...then curi sana..ragut sini.!!..emo lak kan..

but..masa cari tu..nak apply memanglah senang..nak dapat tu...
erk...susah gila~~
sebab semua tengah cuti..and smua nak duit lebih..

ni mesti sebab gadjet2 cool banyak kluar kan??...
Ipad and segala kejadah tu kan?...so, no wonder la there is one guy who sold his kidney sebab nak beli ipad2 and iPhone..bodoh gila!!..

haisy..pengaruh teknologi......

cakap pasal kerja...

aku dah apply...
seven eleven, reject shop, Tropicana life, Kerja kilang..
but then..smua suruh isi borang je....

Borang reject shop serius kalah borang that i filled for Ireland Uni placement..
panjang gila!!!.....

if x caya...try look at this..
how focus i am..
eh..look at the red tag..HER!! romeo tak?..:P
padahal fire extinguisher..

sebab dah xde bnde nak buat..
kitorang main snap2 Nikon ni kat town..

aku pun tak tau apa yang differentnye -,-"




ok lah..
at last..
aku dapat lah kerje kat oldtown white coffee..
but bukan that day yang aku kluar lah...
aku check through Mudah.my..
then dia panggil interview...



2 bos kot interview!!..2 kali interview..
soklan xbole blah was...
"define what is serve..and i want 5"
erk...
then aku start la merepek...

alaa..dia nak tau basic eng, ngan tau gune komp..
komp mmg dia xtnya la..sah2 la aku call through Mudah..

but then...
masa nak balik...
i found this...

korang tau...
budak pompuan ni..dduk atas riba budak laki tu!!..
and sebelah dia..ade lagi 1 couple...
agak-agak la!!!...
muka sah-sah muka budak skola..

aku nak tegur..but then..kawan-kawan diorang macam ramai je..
x pasal-pasal..hancur muka aku then..

so, aku snap la..peduli apa aku..DSLR..bukan korang tau aku snap apa..
tension kot..
berani gila!!!...
BUDAK SKOLAH!!!...
sebangsa pulak lagi..
-,-

haih..

"Barangsiapa di antara kamu melihat kemungkaran, maka hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya, jika ia tidak mampu cegahlah dengan lisannya, dan apabila tidak mampu maka dengan hatinya. Yang demikian itu adalah selemah-lemah iman."  (Hadits riwayat Imam Muslim). 


tak mampu nak sound kat situ..
sound kat sini lah..
and sape2 terbaca ni..jagalah diri tu baik-baik..

11 comments:

Fazdlin Rahim said...

Alhamdulillah. bagusnya dapat offer kerja untuk cuti ni. Boleh lah polish communication skill. Persediaan for medic. :)

Takut lah pulak dok dengar macam2 cerita pasal Malaysia ni. ==

senior galway

syazwanizr said...

entah2 mereka siblings ke. hikhik. ko oldtown kat mane? nnti aku nak dtg bfast kat situ laa. :D

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

kak fazd : alhamdulillah..yup..thats y apply waiter...insyaAllah..persediaan for medic :)

yup~ ni la Malaysia~..==

thanks visit senior :)

wani : haha..xde maknanye~ siblings ke hapa mcam tu...kat DP..datang lah..

lyndaz said...

haha
aku ke yang ko maksudkan shopping n movie-ing tuu?
hahaha..tataw la nak keja mana
xkeja kot.. :P

butterfly said...

bdk2 sekarang mmg daring sgt...


malu tu ssh sgt nak nampak...

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

lyndaz : hahaha..terasa eh??..:P
sorry la ye...

buterfly : mmg susah gila nak nmpak malunya tu~

nelly said...

haha ..best tu !!

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

apa yang best nelly? ahaha

Anonymous said...

nta2 tu abg dy ke..hahaha

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

anonymous : haha..nmpak sngat bukan~~..xde maknyenye

Anonymous said...

Old Town White coffe ni yang student ternampak kaki katak dalam mee.itulah, kadang2 doa kita tak sampai.selagi ada pilihan, carilah yg pastinya halal walau tak sedap.