Kawan-Kawan ^^

Monday, August 29, 2011

kembali

assalammualaikum wbt...

alhamdulillah..
i got strength to update my blog..

aku rasa muka aku pon dah lain dah sekarang..kot..


well..dah brape lama tak update..
malas la..bosan la..semua ada...
ok..sekarang..dah keluar dari kempompong..
KELUAU dari tempurung...
keluar dari kekusutan..
hahah..zai mmg bajet..

esok mesti busy..sebab ramai saudara mara datang..
malam ni macam lepak sket..sebab kitorang satu family sampai awal sket..
esok mesti ramai saudara dekat,
saudara jauh sket..
jauh bnyak..
bak kata orang..ape ni..
bau-bau bacang...bau-bau kacang...bau-bau haram..hehe..gurau2..:P

ok..gaya bahasa pun dah beterabur sebab dah lama tak update..
rasa pelik je menulis kat blog ni..

so, the point is..

alhamdulillah..
setelah menghabiskan 2 bulan kerja sebagai pelayan...
erm..i mean waiter..
*buruk r bunyi pelayan..mcam tak senonoh je..

dapat la kumpul rm1400++ sebab dah tolak duit minyak, duit makan sikit..enjoy2 sikit..
bole la..
then, duit tu..alhamdulillah..
mengambil pendekatan bijak..aku telah melabur dalam Bursa Saham BSKL..(BASIKAL)
hahahaha..xde la...

melabur buat business..sebab mulanya..
mak tak nak buat ada 1 jenis kueh ni business..
mak nak buat bnde lain..
so, aku menawarkan modal sebanyak duit gaji tu..hehehe
kononnye..nak tolong la buat sekali..
at last..mak je bnyak buat..aku asik tido je..hahaha

ni masa nak tunggu chocolate kering..

macam-macam jenis ade..tapi malas la nak upload..
nak?..datang la raya rumah ye..^^



tapi duit yang aku rolling tu..akhirnye..dapat la beli...
IPad 2...32GB..
hehehehe..amacam?..
kira iPad raya la..haha..tak bole blah..

masa nak keluar duit nak beli uh..
pergh..ralat gila..
gua pejam mata n terus bayar je kat apek tu..huhuhu..
bnde paling mahal takat ni guna duit gaji..
thanks mak tolong sikit :')


takde la..nak guna untuk study la..
asik nak bawak notes setebal2 tidak tu..penat la jugak..gua kan skema..
asik nak tgok note je..
bak kata aku..tak baik buang masa..cewah :)
easy la nanti..walaupon rasa tension dengan iTunes tu..rasa nak hentak2 je..
hahaha..lama2 baru la pandai..
*xde la lama..2 hari pandai la..:)

alhamdulillah..ok lah..thats all....
SELAMAT HARI RAYA ALLS ^^

7 comments:

JaGaLaH hAtImU... said...

wow...zai dah pakai ipad la..
anyway congrats sbb dapat tlong mak..
kalo aku tolong tgok je..

syazwanizrashid said...

almond londong! ade lagi tak? nak!

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

jagalah hatimu : hehe..bole la..usaha sendiri and mak tolong 2 ke 3 ratus..aku pon banyak tolong tengok bro..kesian mak aku..

wani : tak ada..tapi bole je nannti2 buat..almond london lain buruk2 r aku tengok..selera makan yang mak aku buat je :P

syazwanizrashid said...

wei. aku seriusly nak benda tu. urgent.tp, tak sempat kot. aku nak banyak and by friday neh. takpe ah. aku cari kat pasaraya.

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

by friday..erm..tak kot..kesian pulak kat mak aku tu..kawan2 aku kat aucms pon sebok nak rasa..so, kene buat untuk diorang gak ni

syazwanizrashid said...

tahun depan eih. nnti bgtau aku tau.

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

orait..kau bole jadi dealer skali kalau kau nak..ada upahnya ^^