Kawan-Kawan ^^

Wednesday, April 4, 2012

Mesti kena Happy

Assalammualaikum wbt and hai =)

alhamdulillah. bertemu kembali.
ya Allah. alhamdulillah masih bernafas..

Kesibukan melanda diri membataskan diri untuk menulis kembali
di sini..
Pembacaan juga semakin terhad terhadap bahan-bahan non-medical related.
Idea semakin berkurangan.

Tapi mungkin ada jugak yang boleh share?.
"Sampaikanlah walaupun satu ayat" kan =)


  • conducting charity sales program
  • emcee ceramah Imam Muda Asyraf
  • committee program Fikah Perubatan with I Medic Penang
  • visit to Sekolah Kanak-Kanak Khas
  • side from that rutin harian for batch sendiri lagi..


And now, busy preparing for MPP program for MD UKM.
and conducting orientation for juniors on Pre Medical course next week.
and now lagi seminggu lebih nak final module examination.!

Side from that, our visit to Zoo Taiping, learning contract
alhamdulillah dah habis awal.

Banyak?.

Entah kenapa life for medical student.
Rasa macam masa ni sangat terisi.
Sangat tidak terasa macam kita membuang masa.

Even we were busy..eh "are" busy i think.
Tapi buat kerja tu rasa best.
Side from that nak maintain result bagi lulus..
Kalau boleh memang lah nak score!

InsyaAllah cuba walaupun dalam kesibukan.
Ada orang boleh buat.

Kalau tengok life ni busy,
cuba tengok orang yang kena study, dalam masa yang sama
tanggung adik-adik lagi.
Buat side business.
Pergh!!

Ana rasa macam kagum dengan orang yang boleh jadikan diri busy sampai macam tu sekali.

Ni belum ada isteri lagi..
Kalau ada nanti?
sekarang ana rasa kalau even ada girlfriend boleh pecah dah kepala.
kalau je la.

mana nak layan girlfriend, mana nak conduct event, mana nak study.
So, the time will come. Sabar.

Al-Nawas bin Sam'an melaporkan, Nabi Muhammad pernah berkata, "Kebaikan adalah peribadi yang terpuji, dosa adalah apa yang gelut di dalam hatimu sedangkan kamu tidak mahu orang lain mengetahuinya."


Hadis direkodkan oleh Muslim (Paksi 27 Hadis 40 Imam Nawawi)

kebaikan adalah sesuatu yang bila kita lakukan hati kita akan rasa happy ^_^
macam puas je buat sesuatu tu. Jiwa rasa tenang.

Kejahatan pulak, bila kita buat, kita rasa xbest je bila buat.
Hati rasa teragak-agak dan risau.

Anyway, just enjoy the charity that you do.
enjoy the job that u do.
enjoy your study.

supposed to be benda-benda baik buat hati kita tenang kan?

Kelmarin sudah berlalu,
Hari ini sedang berjalan,
dan Esok belum tiba,
Mari gunakan kesempatan hari ini,
Kerana kesempatan itu adalah harta yang terpendam.
-Dr 'Aidh Abdullah Al-Qarni 

^_^

bersama Imam Muda Asyraf


this Zoo programme.

thats all kot for now. =)

4 comments:

Pyea Baal Cambodia said...

hari tu pun beliau ada datang mmu melaka~ :D

Anonymous said...

Bestnye Abang Zai pergi zoo
Nanti bawak saya boleh ?

Greg WNA said...

He wore the same attire the last time he came to our campus :)

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

Pyea Baal Cambodia : haha..btw, cuti ni nak g mmu gak la..nak lepak ngan member kat sana ^_^

anonymous : haha..mcam kenal je siapa ni :O

wan : hehe..itu 1 of attire dia for ceramah to campus kot :)