Kawan-Kawan ^^

Sunday, May 29, 2011

apa jadi kalau kita tanam bende ni??...

assalammualaikum wbt..

erm hai....
weekend yang relax..lepak je keje...hehe..
yeah!!..i got Tissot yesterday from my uncle..
mcam mimpi la pulak..huhu..terharu-terharu..alhamdulillah..

btw..ade crita lain ni..ketepikan that Tissot.

tadi kitorang da whole family pergi pasar minggu...
dah lama x buat macam ni..as me and my bro jarang balik rumah...
then my mum beli something..
SIPUT SEDUT...

haa..tau tak macam mana nak makan??..confirm la tau kan?...
ke korang tak pernah makan?..
haha..xpe2..


haa..ni la siput sedut masak lemak tu..


ok if nak story bout this siput mmg tak habis la sampai esok kan binatang ni bole buat ape kan...
blog ni bukan crita bout resepi masakan Melayu okay..or masak apa2 je lah.
yang penting..kita bole makan dia.. =p

then masa makan-makan...
then..
my youngest sister asked me, "along, kalau kita tanam siput sedut jadi apa ek??.."

erk...dalam hati aku.."jadi apa pulak budak ni...jadi tanah la kot.."

then selamba je aku jawab.." dia keluar pokok siput lepas tu buah-buah dia la tu siput.."

"haa??..ye ke?..." ceria gila muka dia masa ni!!!...

"kenapa??.."

"nanti kalau kita tanam siput-siput ni..boleh la kita makan siput hari-hari..yeay!!.."
erk...

well..sorry budak kecik~ kene tipu dengan ur bro yang jahat ni~ hahaha...

p/s : then kene marah ngan mak ajar bnde pelik-pelik kat adik..huhu..

2 comments:

lyndaz said...

hahaha..
aku xpnah makan siput sedut kot..
opss..haha
btw, wajah bru nmpk..ur blog! =)

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

lyndaz : haha...xpenah?? lorh ade jugak orang xpenah makan rupenye :P haha...amik yag basic je..malas ubah gile2...