Kawan-Kawan ^^

Friday, May 6, 2011

believe =)

assalammualaikum wbt..

hehe...actually i am studying now...for Mega lab practical test tomorrow...
for anat...chap 1 till 14 -.-

but somehow i am bored, so, i read something..few articles..

"Allah mengkehendaki kamu beroleh kemudahan, dan ia tidak mengkehendaki kamu menanggung kesukaran" ( Sural Al-Baqarah 2: 185)

"Allah tidak memberati seseorang melainkan dengan apa yang terdaya olehnya." (Surah Al-Baqarah 2: 286)

and i start thinking..
owh..thats means..aku mampu la untuk benda-benda yang belambak-lambak ni?..
yup..for sure =)

kadang-kadang orang cakap...ni bnyak member batch la cakap...ko biar betul medic..susah kot...budak tu yang pandai pon kene repeat bla3..
kau sampai tak larat baca nota la..hapa la..

why always said..budak tu...budak ni..budak sana budak sini..
why they not stand out people who can??..people always stand out people who can't..
buat apa??...
kenapa tak cakap..owh ramai je doctor Melayu kat luar tu..strive.
gempak..

aku pun tak faham...most of us like to share what are bad among us..
memang la nampak teruk..
nak hightlight yang teruk buat apa??...
try tgok papers..orang macam mana dia hightlight?...mat rempit, hisap dadah..-.-
FOR WHAT??...want people to say..ish teruk Malaysian ni~..

cuba la highlight skit orang-orang yang gempak-gempak kat luar tu..
belambak-lambak je students Malaysia yang gempak..
belambak je Malysian yang berjaya..kenapa tak hightlight?..

ade la jugak dalam paper tu..but front page apa??..
-.- skarang tak payah cerita la papers here..

eh dah-dah..emo lebih pulak..
aku nak cakap yang insyaAllah we will become a great doctor next..
and we neeed to believe we can =)



kan kan kan?..
walaupun ade pharmacology and anatomy?...
yup yup..kesian kitorang..kecik-kecik masa foundation dah kena belajar..

but what to do?..
a man has to do what a man has to do =)
a man has to do what a man can do =)

tu la..kita kena stand and prove to all of them that we can..
memang la susah nak score..susah ke?..susah la jugak bagi aku..tapi stakat ni requirement ok je..alhamdulillah =)
but we need to try...kan?..memang la susa..but..believe =)

"Oleh sebab itu, maka (tetapkanlah kepercayaan mu) bahawa setiap kesukaran disertai dengan kemudahan. (sekali lagi ditegaskan) bahawa setiap kesukaran disertain dengan kemudahan" al-Inshirah ayat 5-6

score final exam!! ^^ insyaAllah..aminn..

6 comments:

rashidah said...

Doa mak tak pernah terhenti untuk Along. Semuga Along ceria dan bahagia selalu. Walaupun sukar, walaupun payah..., tapi akan tiba manisnya apabila kejayaan telah draih.

Anonymous said...

thanks for the supportive entry Zai..
strive 4 the best OK.. i know u can do it.. :)
-jadore-

NurAmalinaSarkhan said...

my fren once said-->when u are studying hard, memorising notes, doin' question, getting so sick of them...

say : learning the highest creation of Allah is not easy...RABBUNA YUSAHHIL

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

insyaAllah mak..aminn ya rabbal alamin :)

jadore : thanks jadore, :) insyaAllah..jom study sama2!!! ajar aku anat..=)

amalina : insyaAllah..sangat terharu for mesir read my blog :) thanks :) insyaAllah..

Saadah Sulong said...

'If you cant imagine it, you cant do it'-John F Kennedy

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

imagine with all my mind :) insyaAllah