Kawan-Kawan ^^

Monday, May 30, 2011

owh..macam ni la rupa benda ni?...

assalammualaikum wbt..

erm..hai..
now i am reading a book..
called..Contengan Jalanan...

eh wait..novel??...
erm..it is a fault if a boy read novel?..
nope right?..

lagipun novel tu mmg best...
baru page brapa entah..sebab i like to remember quotes in book...hehe..
wierd??..whatever~..

erm..
semalam..need to go to shop..
coz being asked by my mum...the list was..
"santan 2, pulut hitam, gula melaka" ni je kot rasanya yang aku kene beli semalam...

sebab my 2nd bro yang baru balik from hostel nak makan bubur pulut hitam..
then sebab malas nak cari barang-barang...
i asked my brother..who is now in his standard 5 to accompany me..

santan, gula melaka tu semua senang lah nak cari....
pulut hitam tu...

serius aku xtau camne rupa dia~~...
-.-

then puas la aku keliling  3 kedai coz nak cari pulut hitam..
dalam hati " alah bukan susah pun, cari je la paket yang ada tulis PULUT HITAM kan kan??.."
then...when i realized..ya Allah, apesal la susah sangat nak jumpa benda ni..
then mula la merungut..
"mamat ni, nak makan bubur pulut hitam pulak..makan la bubur kacang..kan ke senang aku nak cari kacang hijau tu...senang je.."

huh..
then adik aku cakap.."along, kalau tak tnya sesat jalan.."
"ek eleyh budak ni..aku bukan nak g jalan pun.."

"haa..apa kata kau g tnya apek tu nan..kan senang"
then tak lama lepas tu..apek tu pun datang..and tunjukkan pulut hitam tu..

owh macam beras je bende ni..cuma warna hitam..haha..

well, when u read too much..playing computer games too much..
then u dont know what is the other thing outside the world..

selalu baca..think outside the box..
well..how??..diri sendiri pun terperuk je..

now..i need to improve my general knowledge lah nampaknya..
pulut hitam pun tak tau camne ghope..=p



owh pulut hitam tu mcam ni??.
kalau pulut kuning?..
macam beras warna kuning la?..hehe..


sometimes..hafal quotes banyak-banyak pun bosan jugak..
sebab sumua masalah xkan selesai dengan hanya main falsafah?

3 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

hehehe..xpew2...semua ini pengalaman dan peh ni tahulah ape itu pulut hitam~ congrat~ XD

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

haha..ye lah..baru tau..-.-

Anonymous said...

seriusly contengan jalanan best. my 1st hlovate's novel :)