Kawan-Kawan ^^

Thursday, December 16, 2010

25 things about me..*sbb kene tag* bukan poyo nak bgtau~~ hehe

salam..

coz there is one request from my junior who used to tag
me before..
haisy...
spe suroh kau tag aku??
haha..
xpe la..
bole gak poyo2 tulis bende ni..
share2 sikit...

ok..25 things about me..enjoy it :)


  1. Allah ialah Tuhanku...
  2. Muhammad S.A.W ialah Rasulku
  3. Islam ialah agamaku..
  4. Iman ialah bekalanku..
  5. Syurga ialah impianku..*bnyak bidadari chantek :D

  6. aku nak jadi anak yang soleh...sbb aku sayang mak n abah aku...sngat2!!!.diorang lah yang banyak doakan kejayaan aku :D
  7. aku nak jadi kaya *cam ustaz ckap..bole bnyak tolong ke jalan Islam..tp xnak lebih2..susah lak nanti
  8. aku perlu jadi sehat sentiase..sbb senang nak beramal..*tp aku baru baik demam..ehehe
  9. aku nak sngat ade isteri yang solehah..sejuk je mate aku tgok..penat balik kerja pon hilang klu tgok muke dia...*ye aku mmg choosy!!..
  10. aku nak sngat ade anak2 yang soleh n solehah...bole doakan aku bile aku mati nanti..*sedey la pulak~ ape ni~..emo lak..=') tp betulah!!!
  11. aku nak jadi doctor yang berjaya..doctor yang beramal ngan prinsip2 Islam...tu cita2 aku sejak form 4 lagi..mse tuh kat KOLEQ..skrang aku dah on the way jdi doctor..aku nak g Ireland...university college of cork or university of Galway dah...skrang aku tgah buat foundation...prepare nak g sane ah..under MARA...harap2 lepas..AMINN
  12. aku nak continue in SURGEON klu boleh..n pas uh aku nak amik cardio...tp depends gak ah..tgok la mse houseman nanti aku minat ape~..
  13. aku sngat suke brcakap..dulu aku selalu masuk pertandingan mcam2..debate dulu mse skola rendah..smpai la mngah..n aku suke bace poem...slalu gak r jdi champion~ da bosan da..caye x ni???.mesti siapa yang baru kenal aku xkan percaya...sbb skrang aku lagi suke pilih untuk jadi pendiam sikit..malas nak ckap bnyak2..banyak dosa!!
  14. aku suke SPORTS!!..serius!!..tp aku x lah gempak sngat main bola smua..tp aku bole main smua sport ah...include water polo...aku main kayak..aku ahli PERSATUAN KAYAK MELAKA..caye? xcaye sudah!!..kat KOLEQ aku main rowing...perayu kayuh2 uh...hehe...n aku dah tamat silat cekak ustaz hanafi..ade berani sparing??..*aku x fight ngan orang r..hehe...tp aku xlah gempak in smua sports...sekadar boleh main..xdela smpai wakil malaysia pon..aku main chess gak until peringkat negeri mse form 2..
  15. aku sngat love scouting!!...very much!!...aku aim king scout..tpp sbb kejujuran aku bg 1 sijil kat kawan aku, aku difailkan sbb tolong orang laen~ di anggap menipu~~ apelah nasib aku...tp aku sngat suke ikat2 gadjet smua..xcaya?? jom r g camping ngan aku :D aku sngat suke camping..aku dah belajar buat jerat smua...mmg aku enjoy life kat hutan!!
  16. aku ni sngatlah friendly...tp aku segan sikit nak ckap ngan budak2 perempuan lepas msuk MCKK..aku xtau kenape~~ tp kat skola lame dulu rmai je kawan pompuan yang aku still kawan smpai skrang :)) siap bole kuar sme2 lepak je.. tp jage batas ah..
  17. aku xlah pndai pon...aku ni jenis yang lembab sikit~ seriusly!!!...tp aku mmg rajin...serius...aku akan berusaha gile2 untuk cpai sesuatu...tp x smua yang aku aim aku dpat...n aku sedar..
  18. gigi aku ade double kat belakang bahagian atas...thats mean gigi gusi aku ade kat atas ade 8!!!..haha.bnyak kan??? doc suro cabut aku x nak!!! hahahahaa..sbb gigi ni xkluar..dia kat bahagian dalam..senang nak hadam makanan =))
  19. aku mmg seorang yang bajet!!!..haha...kadang2 r..ade je budak cap aku ni poyo~ tp lantak ah..da mmg aku camni..aku hidup as aku lah..aku x suke hipokrit..
  20. aku xlah hensem n xlah tinggi...aku biase2 je..tp sedap ah mate memandang...*haha..ni sengal!!!!..tp betulah...aku x hensem n aku x tinggi.aku sedar uh..tp aku always jage penampilan aku..*ye je
  21. aku x suke orang yang cakap besar..rase cam nak penyepak je!!!..*sukati aku nak sepak anak orang ek..haha..
  22. aku sngat suke menyanyi!!!...aku suke karoke..n aku tgah belajar main gitar skrang...sbb roomate aku sngat gempak main gitar!!!
  23. aku sngat hormat lecturer2 aku..n cikgu2 aku..aku suke balik skola lame jumpe diorang...*tp tadika aku malas..xtau kenape..hahaha
  24. aku reti menjahit, aku reti masak..caye x??..haha...mesti korang xcaya kan?? lepas spm aku belajar ngan nek aku lepas aku abis belajar kat Stamford College ..aku reti masak masak asam, masak sup, masak sambal, cam2 lg ah!!!..aku dduk sne je 3 bulan..sbb tulah smpai sekarang aku xde lesen kereta...hahahaha..sbb mse aku belajar kat Stamford aku g kerja..kat BONIA ladies department!! hahaha
  25. aku benci makan taugeh,kuey tiau n certain sayur..okeh dah
p/s : aku malas tag orang lain.sbb aku x reti...hahahahaha

2 comments:

Luqman Din said...

yes!!! akhirnya dah tau banyak perkara... hahaha..

pasal tag tu sori la, x tau nak tag sapa -_-" lol

zaiasraf said...

haha..aku pon xtau nak tulis entry ape actly~..haha..so, tulis je r