Kawan-Kawan ^^

Sunday, February 20, 2011

Luxury

Salam..

hehe..hai.
baru lepas melantak 2 ketul burger..
ni smua gara-gara kdai makan yg slalu kitorang g lepas solat Maghrib tu tutup..
malas nak jalan jauh..
so, burger je lah..

cakap pasal burger..
teringat kat kdai burger kat rumah..

n suddently..
aku rindu kat rumah..
kat mak, abah ngan adik-adik..
maklumla..anak first..

hurm..aku still rase nak balik rumah..
walaupun..kat rumah..xdelah buat ape sangat yang best pon..
just aku suka balik rumah..
thats all..

kitorang taklah kaya pun..
n aku x bole la nak cakap kitorang ni miskin..
but for me...
betullah..erything is just enough..
x boleh nak state luxury yang kita orang ada..
and x boleh nak state ape bende yang kita orang tak ade..
but in term of love..aku boleh cakap..aku lah orang paling kaya sekali..yeah..

streamix..n smuanye complete je kat rumah tu..
kalau kat diri aku sendiri..
aku tengok..
laptop, mp3, camera, broadband, spec, watch..
complete la tu kot..
ye lah..memang la aku xde iPod or DSLR..
or screentouch handphone n bla3..
but aku rase cukop..aku x suke pon gadjet-gadjet tu..
bagi aku..what i have is just enough..

kadang-kadang tu..aku tengok..
ada kawan-kawan aku..mintak parents diorang car la..
ape la...
xdapat..nak merajuk..pelik betul aku..
then..want da latest handphone smua..
blackberry, iPhone..
then siap prepare wishlist kat parents lagi..
yelah..memanglah diorang mampu..
korang tak ke fikir..diorang dah bnyak brkorban..
n kenape nak bebankan lagi diorang?..

bagi aku..
aku paling suke bile balik..
mak aku akan tnye...
"Along nak makan apa?"...
eventhough ade adik aku from SBP gak balik..
mak aku akan tnye aku dulu..
pada aku masuk hostel..until now..aku pon tak tau kenape..
kadang-kadang...sampai kesian kat adik-adik lain..
asik-asik..tnye along..hahaha...
untungkan?..
for me..it is enough..=)

dulu..
masa aku kecik..
aku rasa menyampah and marah sngat kat diorang..
bile..kene sesah sebab marayau satu kampung..haha
g mancing la..hape la...

aku rasa marah bile
kene sumbat gula-gula banyak-banyak dalam mulut..
mase darjah 2..
sebab tak reti baca buku...padahal dah darjah 2 tu!!...haha
kelakar..

kene sebat bile pukul adik-adik..
ganas kot mase tu!..

but aku rasa bahgia..
itu lah jugak...
2 orang yang teman aku..

masa aku naik pentas sebagai tokoh pelajar..
masa amik anugerah headprefect..
tengok kitorang champion bahas..
tengok aku performed poem..
amik gambar aku masa aku naik pentas best student Melaka PMR..
senyum bangga masa amik result SPM..
temankan g interview.

dan mungkin satu hari nanti..
tersenyum bangga tengok aku mencapai segulung ijazah as a doctor..
nak tengok senyuman bangga tu lagi~

mungkin parents aku tak macam parents korang...
boleh bagi kereta..
moto..
n apa je yang korang nak...

but...
aku rasa..parents aku terbaik.
always be beside me..

even masa solat hajat everytime peperiksaan..
walaupun jauh..sanggup datang..
ada tu parents diorang cakap solat kat rumah je lah..
i felt sorry for them..

best kan?..
appriciate it..

Allah tak akan bebankan hamba-Nya dengan apa yang mereka tak mampu

lawa kan rumah ni?.
tipu lah kalau aku tak nak rumah macam ni..
one day..InsyaAllah

9 comments:

Anonymous said...

you will be a doctor and make your parent proud~..insyaallah..salam from France..

zaiasraf said...

insyaAllah.france..jauhnye~

asikin said...

salam ziarah..nice blog...U punyer story sebijik cam ak..hahaha..so,luv our parents k!!
even xde iphone,moto,car n so on y b'jename...
it's enough dah...

sakinah zaini said...

zai..ko buat aq sedih..nk nangis..ye..kita sama..tp,ko lg better dr family aq..but,aq ttp bangga dgn family aq..nasib baik ko buat entry ni sblm aq final..leh jdk kn smngt ckit..he3..

FatinHusnaKamaruddin said...

InsyaAllah.
you will be a doctor soon
tahu
parents, its something really really really precious that Allah give to us.

hargai selagi ade
dan tiada ibu bapa yg xsayang anak2
n tiada ibu bapa yg xnak yg terbaik utk anak2 :)

xde bnda2 yg berjenama xpe,
tp ade parents yg sgt hebat :)
cukuplah tu

zaiasraf said...

asikin : waalaikumsalam..ouh yea.... ;)
btw..all da best kat jordon sane :)
may we become the successful doctor.insyaAllah..thanks btw for da anatomy tips

zaiasraf said...

kinah : well, kau habis-habis cakap blog aku buat kau sedih~..
haisy..xpe lah kinah..kite same ^^
all da best final my friend..may u become a good lawyer one day :)

fatin : insyaAllah...
yup..betul tu..thanks singgah btw :)

emy said...

Betullah cakap mak awak....
Ur posting ni betul2 buat hati seorang ibu runtun jiwanya...
Hahah..luckily I'm not crying ...but...bergenang Aja Ayer mata....goshhhh!!!!!
Along, u have a long way to go!!!!, tak kisah belajar di mana pun along Akan jadi yang terbaik juga!!!, m proud to have u as my cousin...
Kak emy juga pernah juga melalui saat2 macam ni..... Kita rasa mmg kita tak dapat mcm apa yang orang lain dapat. But we have family who cares bout us, love us...
Apa pun yang penting along belajar sampai jadi doctor pakar yang hebat, lain2 Akan menyusul... Nak rumah besar, kereta besar, bla bla bla........
Wish u all the best ....

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

haha..actually tak pkir sngat pun pasal bende tu...as long as i become a doctor that enough..
thanks kak :)