Kawan-Kawan ^^

Thursday, February 10, 2011

tidur la...best kot!

salam..

erm..1stly..aku nak bgtau something...
ari2..when i checked my pocket..mase tu otw balik penang..dah sampai Taiping kot..
erk..macam tajam je pocket ni..mak ai!!!..kunci rumah!!!..hahahaha..
gelabah kejap aku doe!!..nasib baik my mum got another keys..fuh...
okay end off story..

okay..
sem 3..overall..everything is okay..
erm..
Anatomy..Medical Ethics..Physics..English..and Pengajian Malaysia..
fuh..terbaek..physics is the only subject which involve calculation..

erm..
Anatomy got lab..yeah!!...bedah ape ek??..
ni x sabar ni!!..hahaha...

okay..enter da actual story..haa..
korang suke x tido??...
aku suke sngat2...but sometimes..aku rasa tido tu buang masa~
hahaha...
kenapa??..ye la...aku xdpat nak buat smua bnde yang aku nak buat...
example??...main game..on9..chat..message2..*teet..
dah..=P

ok..sebagai future doctor.*cewah..
aku nak bg sikit nasihat sempoi2 kat korang...
korang tau tak tidoq tu penting??...kalau kita xmakan, maybe kita akan survive dlam masa 1 or 2 weeks...
(tapi kene minum air la..)
but..korang makan n minum skalipon..without sleep only within 3 days..may lead to death!!..erk..
but..world record more than 3 days aku rase..ntah la...
maybe dia Pontianak macam Edward Cullen kot..hahaha..

normally kalau kita x tido during night..
we will be facing narcolepsy or daytime hypersomnolence..Erk...
susahnye nak sebut!..senang cite..tertidoq mese siang..tibe2 je tertidur...macam tu la...
n kalau bulan2..kadang2 bole jadi Cataplexy!!..tibe2 macam lumpuh ah gitu..mase tengah jalan..

but orang Melayu selalu konpius...
termasuk la aku masuk dduk ostel dulu...*mase ni kecik lagi~~~..
macam x bole gerak mase tido tu???...
HANTU HEMPAP!!!...wargh!!!.takutnye...
unless..again Edward Cullen hantu tu ok la kot...bg pompuan ah..kalau aku..i wish her sister =p *comel kot
hahaha.ok ngarut..
bnde ni dari segi sainsnye dinamakan...
sleep paralysis..macam kne hempap tu la..nak bernafas pon susa kdang2..
*orang paralyse susa bernafas ke?..ntah la..mcam x je..tapi lain kali..
kalau jadi cam2..xpayah la cakap hantu hempap ye..=)

but..korang jangan pulak cakap...tertidur mase ceramah or lecture tu narcolepsy..
itu normal ah...hehehe
*nmpak sngat slalu buat..

haisy..bahaya jugak ek x tido ni...
tu la..kan aku dah cakap...best tido ni sebenarnye..
bnyak lagi masalah tido ni...macam sleep apnea..brusixm..epilepsy..n bla3..

n dulu ade orang penah tnye aku...bole x guna caffiene in order to treat narcolepsy..
pd pndangan aku...caffiene tu sikit pon x membantu aku..
kalau aku da ngantuk tu..aku minum la ape pon..aku still tido gak..
maybe pil estasy bole la kot..*kidding..
but serius..kalau aku nak stay up..aku minum mocha la..
cuppochino la..kopi kapal api la..segala bagai lagi ah...
but aku still tdo atas meja...
tengok2..rosak notes..*ahahahaha..

but korang mesti tau...elakan amik bnde ni..caffiene ni la...
sebab mrangsang buah pingang kluarkan bnyak air kencing..
so..kalau xnak kencing malam..jgan minum kopi selalu..
make sure sehari..xlebih 2 gelas tau..

n..
korang tau tak...kita nye badan ada alarm semulajadi...
Subahanallah!..hebat..!..
its called..adrenocorticotropine..mcam...korang ckap nak bgun pukul berape2..
dalam hati tu..lpas tu korang pun bngun..mcam nak buat qiamullail ke..
hebat kan??...whoa..


tido la selagi ade mase..
bfore u sleep forever..*cewah...


ok dah la..aku nak g Bukit Merah arini..daa..
yeah!!..

6 comments:

Ibrahim Jamaluddin said...

hahahaha..ready ye for the next sem...

syazwanizr said...

aku tau the scientific behind kena hempap hantu tuh. aku baca kat mane ntah.orang melayu memang. rase berat, tak boleh nafas jek kena hempap. ntah pape jek. unless u see the hantu barulah boleh kata kena hempap hantu.

sakinah zaini said...

ha2..zai,tido byk kuarkn peta dunia ke peta msia?
eh,yg psl alarm bdn or nama saintifik dia ape ntah tu,mmg betul pn..kalo org dulu,dia ckp,tepuk bantal n ckp nk bgn kul brp..tp,roomate aq buat x berkesan pn..dh 2 sem sama je bgn lmbt..
tp,kalo aq,niat je dlm ati,nk bgn kul brp,nanti akn bgn..but,most of the time,dh bgn pastu tido blk la..ha3..
woh..pnjg nya aq tulis..nk tulis lg..kalo minum milo ok kn?n,kalo mkn quaker oat dgn milo,oat tu still berkesan kn?roomate aq ckp x berkesan sbb aq mkn dgn milo..benci!
p/s: tlg jwb ye Dr..he3..

zaiasraf said...

im : hahaha..yeah :D

wani : jgn ckap cm2..kdang2 mne tau btul ke..haaa.ni dri segi sains..jgn ckap besar..*msti kau tkut arn :P

kinah : peta dunia ah~ haha
mmg btul pon bnde uh...

syazwanizr said...

mak aii. aku kena lecture plaks. siyes aku tak takut (lagi) sebab aku bace mase siang. malam kang, hopefully tak ingat la. sebab mlm neh aku alone. T_T

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

hahaha..lepak ah wani :D