Kawan-Kawan ^^

Friday, February 18, 2011

to err is human..biasa la sngat..~

salam

hye hye hye!!..=)
hehe..

btw..tadi..alhamdulillah baru je lepas dngar cramah from MAZA..(nme singkatan dia)..
bekas mufti perlis..terbaek..
pasal maulidul rasul..sambutan..sokongan kpd Rasullullah..sejarah sambutan...ape sahabat buat lpas kewafatan Rasullullah..
overall..penyampaian yang terbaik Dr..alhamdulillah..salute2...

ok..

aku nak cakap something skit kat korang..
mesti korang penah buat..
n aku pon selalu buat..
ckap macam ni...

"he eleyh dia ni...bende simple mcam ni pon x bole buat.."
"weyh..lembab la kau ni..cepat la sikit.."
"haihh..bende tu pon nak aku bgtau ke??.."

haa...
korang tau tak..dalam dunia ni...
BUKAN SMUA ORANG MR WHO KNOW ALL DA THINGS ya...
kau orang jgan ingat..
ape kau tau...
ape kau bole buat..
smua orang laen bole buat...
mane bole smua nak ikut flow kau je...
pikir la orang laen jugak..

kdang2 tu..
orang tu mane la tau..
dah buat yang terbaek da dia bole buat in certain things tu..
tpi kau marah dia..
sebab??...kau xpuas hati...n kau rase kau bole buat lebih...

memang la~ itu bidang kau...
bidang orang ni laen..
cube kau buat bidang yang mmat ni gempak...
tgok camne kau kene buli...baru la fair...
stakat tempat kau...kau nye bidang...kaunye power..kaunye game...
x kesah la kau power pon..
lantak kau la...bagus la untuk kau..
tapi...bukan smua orang bole buat..
kau patut bangga beb...!
tapi..tlong la ajar budak tu baik2..

senyum..xyah marah2...
ni x..smua kau je betul..budak tu salah...
kau je nak menang..
xpe lah..kau nak menang?..amik..amik..
not all da time winner stay on da top kan..
one day..winner will be a loser..kalau x usaha r...
kalau dah dia usaha gile2...
rezeki dia..
alhamdulillah..

hurm...
bende ni kdang2 ade gak aku lalui..
ade tu..
sengaje je buat baik kat someone ni...
pdahal..mamat ni nak benefict from kite...
mmg la kite kina bersangke baik..but kdang2 tu macam nampak sngat la..
baik sebab nak nama..baik sebab nak duit kita...
ckap nak tolong la hape la..bla2...
bole blah la wei orang mcam tu...

dalam pergaulan ni...
jge la sikit adap2 tu..
kalau malas nak ckap..
diam je..xyah ckap..kan senang..
ni bile selalu sngat pangkah orang...
hurm..
i mean..down kan orang..kau ingat smua orang suke ke????...
haisy....


if i can give this rose to evryone that i know..
for sure..ervyone who read this..
evryone who i know..
will get this flower..
unfortunately..
i cant give it to all of u..

same goes to..
if i can make all of u happy..
for sure i did that...
but...not all will statisfied with others..
coz...we are human..

TO ERR IS HUMAN..TO FORGIVE IS DEVINE..

6 comments:

sakinah zaini said...

oit..cuba check blk dlm entry ko ni..pehal sebut nama aq?patut la aq tersedak je smlm..ha2..

zaiasraf said...

salam..ouh yea? haah aku prsan gak...typo la..malas nak ubah..:P

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
www.rosemujahid.blogspot.com

Anonymous said...

it's DR MAZA (no H).

Afiqah Annuar said...

Dr. MAZA la singkatan nama Dr. Asri tuh zai.cari kat pesbuk ada.heheh.saje nyebuk :P

zaiasraf said...

Dr Muhd Asri Zainal Abidin=MAZA..ok maaf smua...typo again