Kawan-Kawan ^^

Saturday, August 14, 2010

ingin mencuba, riak, kawan..= spirit down..=((

Salam alaik..

alhamdulillah..dapat kmbali menconteng2 di sini ye en zaiasraf :D
hehe..

ok la..
entry kali ni..sound bosan kan??..
ape2 la..aku xtaw nak tulis ape..but still nak update..
adeh2..
xpe la..

hurm..alhamdulillah..
ntah camne ari2 aku faham ape bende yg Mrs. Tanu ajar..
ajaib x??..
haha..4 yg xtau..*ni lecturer bio aku..

and suddently, dia suroh kitorang explain bout
electron transport chain..
so,
alhamdulillah..aku dpat tulis ngan baik (kowt la..)
ak rse ade orang tulis g gempak..but x nak come out~

then,
suddently, she asked our class repsentative to come out and speak their point..
but both of them is still blur..*one of them ckap la..mne la aku taw dia blur ke x..

and suddently, she asked one of my friend to come out and speak..
*mamat ni mmg gmpak bio..
mse class aku slalu borak ngan dia r..
*if aku x paham la~
klu x..xkan la nak borak..gilo ape..

hurm..
so, dia xnak ckap..
but dia tunjuk point yang aku tulis...xde la berjela-jela..
but my handwriting is pretty big..so, it fills all the a lot of spaces in my book..

so,
"ouh boy, u write a lot, can u come to the front and say ur point
to the class??"
argh!! TIDAK...!!!

ye la of course aku nak dia check weather aku nye ni betul ke salah an..
sbb b4 ni aku bukan tau cara nak tulis essay bio..
main hentam je tulis...

aduh!!!
ye la..aku xnafikan aku nak dia check aku nye answer..
but, aku x suke share in a class..
reasons???...

SEBAB nanti orang ckap mcam2..
ok thats it!!..mmg happens.. =((

argh~~
ok pada situ..
1 dosa dah kluar dah..
riak..
pas2..
orang nampak macam aku ni pandai sngat..
padahal..BANYAK GILE AKU BLUR B4 NI!!!
ni pon kebetulan aku dah bce mase 2 ke 3 ari lepas note dia ni..sbb tu paham sket2...

ok next..
orang ckap..
ZAI ANAK MRS TANU LA..
ape la~~~
grr..totally aku hate it!!!!

mcam la aku ni nak memcapup lak jdi nye..
pdahal aku mmg jenis camni..
nak buat camne...
*bukan la jenis ske capub..but..
THATS THE WAY OF BEING A STUDENT KAN...
standart r...

but ade gak yg ckap..
ok thanks zai..
kau simplify untuk aku bnde ni...
kau savier bla3.....
THEN..JADI RIAK LA PULAK,.-__-"
susah la camni..
aku x tau camne nak buang bnde ni...

yez mmg aku nak cakap aku bangge mse uh..
tp aku xtau camne nak elak..

ok,
so, Ustaz Solhi ckap..
bayangkan..mase orang puji kita..
mesti ada orang yang tengah mengutuk and mengata kita..
so,
aku assume macam tu...

aku x la perfect and x a good student,...
so aku sedar sape aku..
aku tau ramai lagi lagi gempak...
and di bulan yang mulia ni..

aku nak berubah..............kerana Allah..n kehendak diri aku sendri..
xde kene mngena ngan sesape...

so, AKU NAK JD GOOD STUDENT..
SEBAB AKU NAK SNGAT,..
NAK SANGAT2!!!...

G BLAJA 4 CLICNICAL YEARS AT GALWAY or CORK..
aku nak aku nye Medical Degree from NATIONAL UNIVERSITY OF IRELAND..
insyaAllah..aminn...

no one can ruin my spirit!!!!!!
thats it!!!...

8 comments:

Anonymous said...

never say never...

s[y]azwa[n]i said...

yeah..aku pon akan down bile org puji aku pandai n rajin.[which way dy nmpk aku rjin lak neh??pndi??nsib jek tuh.].aku down bile dpt mrkh higher than kwn aku.sbb bile dpt higher mark wth least effort,,aku akan pk yg aku terer,,then.it leads to laziness.kemudian aku akan down.haaaa.nmpk tak flow dy??ahahaha

maskmania said...

aku faham situasi ko..
nah..just ignore ape org ckp zai..its u yang nk berjaya, so be bold and pekakkan telinga...

sakinah said...

tolak tepi kata org,pegang prinsip diri sndiri k..
nk share sumthing..
td waktu terawih aq nangis..aq rindu family aq..padahal br blk umah ni..
aq tetiba jdk sedih n takut kalo aq x leh terus kn degree law.. ;(

zaiasraf said...

anonynmous : i noe who are u :))

wani : yeah..sometimes..huhuhu..slalu cm2..tpi..less effort uh aku x sure r :P

maskmania : thanks :) same2 g ireland jom :D

kinah : haha..ko x abis2 rindu family ko..ko x ksian katy aku ke..dah bpe lme x balik da..

maskmania said...

hua...bolee...jom2 gi ireland..insyaAllah..start from now!

sakinah said...

ni rindu sbb benda lain..aq sedih n serba salah sbb 1st exam,mrkh aq kira fail..tp parents aq x mrh pn..aq serba slh..jhtkn aq..kecewakn hrpn parents aq..

zaiasraf said...

maksmania : YEAH!!

kinah : next on kau try la lagi..double ur effort..:D
insyaAllah bole punye =))