Kawan-Kawan ^^

Friday, August 6, 2010

Ya Allah..aku masih jahil :(

Salam alaik..

astafirullahalazim..
zai..ape kau da buat ni..!!!
from now i really need someone who can guide me really well..

zai..
aku rase korang smua msti ingt aku baik kan??.
klu x pown xpe la..
aku ni sbrnye bajet baik je..MasyaAllah

ntah camne aku jd Bani kat koleq pown sbb ikut orang
n kebetulan je jadi
aku xde la pngthuan agama sngat,..
terlalu at the surface..
"Islam As Dominos Effect" still susah nak buat..
domino aku x mampu nak saling menolak antra stu sme lain...

bile aku ade buat ape2 mesti aku akan inform orang
bile orang ade msti aku suke buat smthin.cam bace Quran ke..
Ya-Allah!!!..
pada situ..
aku dalam diam merasakan..
"baiknye aku" compared to orang lain..
n aku rase sngat puas..

but..its riak!!
ya Allah..

aku cakap mcam aku knows everything..
walhal aku xtau..
aku berdosa..
niat nak menyampaikan ade..
ilmu xde..niat x betul..
astagafirullah..

Ya Allah...
andai aku riak Ya Allah..
bantulah aku untuk mengikis sifat ini ya Allah..
ya Allah,
aku bersyukur ya Allah,
roomates aku alim2 kebanyakkannye..
aku cume berlakon alim
n aku pasti ilmu diorang lagi tinggi~
ya Allah..

ampunilah aku ya Allah
aku hina ya Allah..

ya Allah..
jauhilah aku pd sifat2 riak ni ya Allah.

aku prnah dengar..
ustaz ni ckap..
smua mse mula2 kite akan rse riak.
lme2 nnti bila jd amalan kita dah hilang sifat riak tu..
mse mula2 je terasa..

ye ke??..
astagafirullah..
tp aku mcam mmg sengaja..

kawan2..
maafkan aku..
guide me next..
im a beginner in Islam..

im willing to learn and understand..
insyaAllah..

3 comments:

sakinah said...

cr kwn yg mampu bimbing ko zai..
insya-Allah..sumenya dgn izin Allah..
aq pn x sebaik mane..tp,ko juz pk mcm ni je..knp ko solat?knp ko puasa?ko rasa yg ko wat 2 Allah nk terima x??ko rasa Allah pandang kau x??akk usrah aq kata,ape2 yg kita buat,kita kena buat untuk dptkn keredhaan Allah..bkn kepentingan diri..mgkn ko x fhm ape yg aq ckp..tp,ko cr la ustaz/ustzh..ko tnya,mintak pndgn diaorg..

zaiasraf said...

kinah : thanks buddy..insyaAllah..aku try..aku nak brubah...tp sometimes bnde ni datang kejap je..then aku jd gile2 balik..

sakinah said...

2 sume dugaan utk ko..Allah uji ko sbb tau ko mampu hadapi..insya-Allah boleh..as long as u want make the changes k..
btw..selamat berpuasa..raya jgn lupa dtg umah..tp aq x leh lyn ko la..aq kena stadi..final exam after raya..hu2..