Kawan-Kawan ^^

Thursday, August 19, 2010

sakit=ujian Allah=pengampunan dosa :D

Salam alaik,
 alhamdulillah,

dapat gak aku main conteng2 lagi kat sini..
setelah rehat pd demam n spasm..
huhuuh
sakit oooooo...
alhamdulillah dah baik =))
yeah!! im back!!

bukan senang nak dapat sakit mse ramadhan ni..
pengampunan dosa2 kecil tu..
alhamdulillah..harap2nya diampunkan..

ok..
the main point is aku nak crita psal aku demam la..

ok..
b4 uh aku dah kene muscle spasm..
sakit gile..
pic ni xde kene mngena..just spasm coz aku kne kat shoulder~

kene kat left shoulder..hamik kau!!!...
besar muscle aku!!..jgan jelous~ :D
tp besar sebelah je pown~~~ huhu


hehe...
ok..
aku dah g klinic 1stly,
then the doc said it is just a regular spasm..
if sakit sngat, makan pain killer yg dia kasi uh...
n sapu cream ape jadah ntah..bau dia same macam YOKO-YOKO..

then,
3 days later..aku demam lak..
hadoi~ n spasm aku dah bengkak..alamak ai~
doc ni cakap biase..ni bengkak2 ni pe kes~~
sabar zai sabar...

pas2..
setelah DIPAKSA oleh kwan2 aku..
aku g la klinic...
fuh..segan jumpe doc uh lagi..

ok..dah check demam..aku cakap r pasal spasm aku..
"laa,..x baik2 lagi??" doc uh ckap..
"x..makin bengkak ade r"..aku reply..
then dia suro aku bukak baju dia nak tgok...
GILA APE!!! SEGAN R AKU...dah la klinic ni agak open sket
in addition, doc ni pompuan..(aku lupe name dia) sorry doc :P

then aku buat muke pelik gile..n agak shocking sket la..
hahaha..
pas2..dia ckap..
"ok la..ok..saya bawak awak jumpe doctor azmi.." Alhamdulillah =))

hehe..nasib baik!!!
ye la bukan la aku ni segan or ape sngat..
standart r doc suro cm2 an..
tp aku ni kan PEMALU..cewah..hahahaha..poyo gile..
pdahal nanti aku jadi doctor nanti cam2 gak..
haih..camne la nak face ngan patient nnti ni..=..="
ngeee...xpe..build up next bnde tuh...

next doc azmi uh picit2 bahu aku...
fuh lega seh..
he is an ortopedic..so, he knows what happend..
xyah bukak baju pown :D

hehe.
then dia cakap..
"buat physotherapy r.."
"ouh perlu ke??"..aku reply,..
alang2 ade sini..buat la..

then jumpe la ade sorang abang yang ajar phsiotherapy kat sini..
then,
dia suro r buat gaya pelik2 uh!! =..="
ntah ape gaya ntah..
all i know is it will help my mucle to recover..
hehe...
ape la aku ni..

THEN,
"adik bukak baju, nak tgok spasm"..
ouh kene jugak..xpe la..abang ni ok kowt..
ok dah check..

"SPASM NI DAH TERUK DAH NI DIK,"..
argh!!!..ye ke..mmg patot pown..dah 2 minggu dah...
the cause is excessive usage of the muscle..
ntah ape aku gune ntah...
aku rase aku salah tido je kowt..

then budak2 ni ckap lack of oxygen..
so,
aku buat r some movement..
pumping, push up, chin up, sit up dan segala bagai lagi r..
semata2 nak lancarkan flow darah r kononnye...

skali..hamik kau..padan muke!!
haha...

ok la..
then,..
abang uh ckap..
kne BUAT ULTRASOUND...
mse memula buat..dia salah letak voltage..mau melompat kejap aku dibuatnye!!!
sakit r!!!!...
lepak2..im cool (poyo lagi)..

then, after dah abis smua..
he give some advices..
jgan angkat bnde berat2..letak tuala panas bla3...
tp ade 1 je aku x puas hati~~~

ade ke patut dia suro aku BELI ICE AND IKAT SKALI NGAN TUALA KAT TANGAN!!!
agak2 r...
AKU DEMAM KOWT...~~

so, aku x buat...

hehe..

but alhamdulillah..aku dah recover sket..cume spasm uh msih terasa lagi..
tp aku buat donno je..
lympnotes aku dah bpe bnyak da kluar kan tnde2 defensivenye niyh..
adeh3..

but alhamdulillah dah lega dah..
g kelas xyah lagi bawak sweater..(mcam memcapup je..) -__-

n aku take it as satu pengampunan dosa2 kecil hendaknye.
insyaAllah :D

9 comments:

sakinah said...

cite ko ni,klaka ada,kesian pn ada..
dh tau awal2 kena spasm kejadah 2,yg ko ikut ckp kwn ko suruh wat gaya mcm bagai sume 2 watpe..ha2..basic 2 pn ko x tau ke..kalo tgn lenguh pn kita x leh paksa,ni kn plak bengkak2 bagai..zai2..

zaiasraf said...

haha..tu r kina oi.nak buat cmne..eyh kau ni da jd reader blog aku yg paling setia r..hahaha

sakinah said...

ha2..blushing2..he2..
saje je..sementara tunggu buka,aq bc la blog kwn2 aq..so,bg la duit raya atas usaha aq ni k..he2..

maskmania said...

mr muscle spasm, sabor ye..
btw, what was ur former school actually? aku x cam la batch uh..ho3

maskmania said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zaiasraf said...
This comment has been removed by the author.
zaiasraf said...

maskmania : serius kau x cam?..xpe la coz ko budak mrsm..:)
erm my former school..malay college kuala kangsar.mckk..=)

zaiasraf said...

kinah, duit raya??.bole..datang r ruma..bukan jao pon..ajak skali parents kau..bukan orang lain..sdare gak..

sakinah said...

insya-Allah..kalo aq rajin aq dtg..ha2..4 hari pertama raya pack..ko bgtau la bila ko x busy..kalo x dtg dgn family aq leh??
aq nk ajak geng2 otai aq serbu ko..ko leh knl dgn diaorg..kwn2 aq dkt mktb..diaorg sgt best..[aktvt mempromosi kwn2]ha2..