Kawan-Kawan ^^

Sunday, April 24, 2011

mengejar fatamorgana

assalammualaikum wbt...

lama jugak tak update..(balik-balik bila entry ni je la intro aku..)
mesti korang bosan kan?..
*agak la..

ye la aku mmg membosankan.~~
huhu..
*eh mana ada!!...aku best la..(Ustaz Asyraf kata kita kene puji diri sendiri..tunjuk yang baik-baik je..)

btw...masa aku tido tadi..tiba-tiba aku nampak ada benda panjang bergerak!!...
colour putih!!..serius seram gila!..macam melingkar and nak jatuh pada katil aku!!...
ape lagi..melompat la aku!!!..ular!!.sekali gosok-gosok mata..ouh tie rupanye..he he.. =p
ok..get to wake up zai...wargh!!..



ok lah..mengarut!...
ok..get to the topic..more serius..

aku tengok sekarang..
ramai yang umpama mengejar fatamorgana..
cewah..
haha..kalau in English, catching the mirrage..*bapak ah..gila tak best =p
mengejar fatamorgana gak best..

kenapa aku cakap mengejar fatamorgana??.
sebab banyak sekarang yang entah..
belajar with wrong aim..
*tadi aku lupa apa matlamat in english kejap..
(azim, what is matlamat in english?..) hehe..buat malu je..

kenapa kau study ni weyh?..
-sebab aku nak pergi ireland lah..

kenapa kau study ni weyh?..
-kan final dah dekat..apala kau ni..

kenapa kau study ni weyh?..
-kau gila apa tak study!..test minggu depan la makcik..

kenapa kau study ni weyh?..
-sebab mak aku cakap..kalau aku dapat 4.0 flat mak aku belikan kereta..haha..*ni aku tipu

ok lah..basically..kita semua cakap macam tu...
kenapa tak cakap macam ni...

kenapa kau study ni weyh?..
-tu pun nak tanya ke...aku study kerana Allah SWT...

haa..makan dalam tak?..ye la memang la orang tak akan cakap macam tu...
kang orang cakap macam ni...

HE ELEH...bapak poyo gila mamat nie...kan kan kan??...
mesti punya lah....
aku pun tak faham lah mentality orang kita ni...
ni aku nak marah ni!!!...
*xde la..skrang kalau nak tgur orang marah2 tak jalan lah..

huhu..
ye la..memang la orang tak akan ckap macam tu..
tapi kan kawan-kawan..ada tak dalam hati korang tu?...
haaa...ada tak?..ada tak?...

tak pun...
before kelas...
or before jawab test..aku tengok sekrang ni...dapat paper je bukan main laju lagi jawab...
baca doa ke tak??..
haaa...

tak pun before nak study or buat kerja tu...bukak-bukak je laptop..
baca doa ke tak??..
tak?..

tak pun..masa before lecture tu...haa..baca doa?????..

dulu masa sekolah dulu...
kalau sekolah rendah..siap ada lagu lagi doa tu..hahahaha...
sampai skrang korang suruh aku baca ikut gaya sekola renda...boleh~~..no problem..=P

kalau sekola mengengah...baca doa...tak lagu2 sangat..tapi still baca ramai-ramai..
kalau masuk form 4 ngan form 5 kena la sorang baca doa..lead..
kalau masa awal-awal dlu..
ustaz ckap..*ni apa ni!!..baca doa macam sekola rendah!!...
haa..kamu!..baca doa..lain aminkan...

then penat la aku baca...
*ni apa ni, doa apa mcam ni..mana puji-pujian kepada Allah?..mana selawatnya?...
ngaa..pulak dah...

so, kena la baca balik~~...

then masuk college..nak study ni...dalam laptop..
1. bkak facebook dlu..
2.tgok blog ada comments tak..

doa mana??..alamak..terlupa la...

haaa..ok...tu jelah..sebab aku tgok..tak ramai yang baca doa dalam lecture uh..
ke before study kat library ke..datang2..borak2..bukak buku terus study..
lain kali kita baca doa dlu eh...  =)
kan doa tu senjata mukmin..tak semestinya doa tu kene angkat tangan...

aku perasan je sape baca doa tak angkat tgan dalam lectre..kusyuk kut..bagus2.. =)

at least kita usaha..mintak kat DIA..
jgan main nak study je...niat tu..

aku tak la pandai pun...tapi aku cuba improve =)


5 comments:

rashidah said...

Kalau dapat 4flet, mak akan beli kan keta eh???. hehehehehe. Yang penting, kalau dapat 4flet, laluan terasa lebih mudah dan mak sentiasa berdoa semuga anak mak akan menjadi doktor yang soleh, cemerlang dan gemilang. Bila mengejar ilmu dunia, jangan dilupa ilmu akhirat. Biarlah ianya seimbang agar hidup dirahmat oleh Allah SWT. Setia detik dan saat, doa mak tak pernah terhenti untuk Along. Salam sayang.

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

hehe..tak eh??...haha..
insyaAllah..doakan eh..insyaAllah..doakan selalu eh :) aminn

_zAzu_ said...

hahahhaa..zai2..
kan mak ko dah berkata-kata..
aah zai..sekarang ni.memang jarang la nampak budak dekat u nak baca doa macam waktu sekolah dulu..tapi macam aku..certai lecturer akan suh baca doa..paling koman pun lecturer tu suh baca al-fatihah..:)
btw..nice entry..

Herlisyatt said...

insyaAllah

kerana Allah :)

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

fil : jarang kan lecturer suro bacaa doa...aku ni pun..2 orang je lecturer melayu..

fatin : good2 :) alhamdulillah