Kawan-Kawan ^^

Sunday, January 9, 2011

Kau Ingat Kau Bagus Sangat La!!!??????????

salam..
aku tgok2 FB lepas abis hafal alcohol td..after g vending n beli 100plus although sejuk gile babeng..
yes aku gile...biar ah..syiling aku..ade aku kesah??..

sedang aku tgok2 fb...
aku rase terpanggil nak jawab soklan ni..soklan status ustad aku..

ramai wanita menjelang 30 atau lebih mengadu sukar mendapatkan pasangan hidup..mereka kebanyakan berpendidikan dan rupa memuaskan..cuma usianya menyebabkan sukar lelaki single mengambil mereka..kebanyakan lelaki single pula masih muda dan inginkan yang lebih muda..dan lelaki 30an dan 40an pula biasanya sudah mempunyai pasangan..apakah cadangan anda untuk masalah ini? (petikan Dr.MAZA.com)

hurm..

haa..
kalau aku ah..aku nak jawab camni :
pompuan skang jual mahal sngat..bajet cun..orang just nak say hai..dia ingat nak tackle...bru sebut2 name sikit..dah mule nak perasan..dia ingat orang nak usha dia ke???????????...pas2..marah2..bajet denyut habis la tu??...pas2..kalau yang x brape nak baik uh..dpan laki buat nmpak la mcam baik kononye..pas2.kat belakang..ntah ape2 korang buat~..agak2 la sampai tegur pon nak buat donno arn?..kalau member sekolej just nak tgur pon x nak pndang..memang ah smpai bile2 pon kau xkan laku...*pergh! pedas..lantak kau ah..aku kesah ape...bukan terhegeh2 nak tegur kau pon..just nak make friends..kau ingat kau bagus sngat ke??..lepas tu..kalau orang laen knekan kau ngan dia..pas2 nak marah2..xnak tgur dah budak tu...segan la kononye???...he eleyh~~~ main2 je kowt!!..belambak2 lagi pompuan kat luar uh...stkat nak kene2 kan pon nak marah..susah ah cam2...ratio 1:7...aku kesah ape..????...

aku tengok kapel skang..muke balak muke pecah rumah habis ah...*xde la nak ckap aku hensem..muke aku pon skit lebeh kurang cam2 gak..tapi makwe dia pergh!..cun gile babeng..i2 kire ape?? desprado ke??..hahaha..xde la kot..memang dia dah cinta..nak buat camne arn..ke kau nak muke cam korea??...bole la..kau tggu la lagi 10 tahun..mamat2 kat malaysia ni smua buat pembedahan plastik..doala bnyak2...ade laki tu yang nak kat kau..bole cam2??..

pas2 yang jenis2 yang blajar je x habis2...bljar-blajar jugak..cari-cari jugak..*dah2..macam gatal nak mampos je bnde ni...

ok dah...
tu aku main2 je..hahaha...
budak tu punye la sopan, alim, aku bagi perkspektif macam2...
ape la aku ni..jahat kan??...

okay..lets begin what are my points actually.


ye la..dia xnak tegur laki..sebab dia jage aurat dia..suara tu aurat..*pompuan..dengau tu..ni x..memekak je hari2..aku nak study pon tension kau tau x?..hurm..lepas tu..haa..yang xlayan laki tegur tu..xmanis sebenarnye nak ckap kat laki..ckap hal2 penting pasal blajar tu ok la..
ni baru umur 19 kau nak pikir bnde2 berat tu apehal??..lepak ah..doctor kawen umo bpe?..40??..*bapak ah..lame gile ..ni tipu ni..hahaha...ye la..27+ 9 tahun lagi?...lame tu~~~..dah2...bnyak lagi mase nak cari..

laki pupus??...hahaha...mungkin la kot..nasib korang la..aku laki =P
hahaha..kidding2..xpayah nak bajet hot sebab aku bukan hot pon..kat kolej ni korang strive ah nak g degree medic..may get a good place 4 further your degree guys..

ok..
zai, ni kau ckap macam nak cari awek je ni apehal??..xde keje?..bapak ah..aku xla sedesprate itu...
just nak bg teguran je..spe makan cili kau ah terase pedas kan??...

so,
aku kalau boleh nak la jugak tgok kawan2 aku ni sopan2 smua...sejuk mate aku kat kolej ni...aku bukan ah alim pon..subuh slalu je telajak ntah kemana..haisy..

xsalah kan aku nak bg pendapat?..

korang penah dengar kan macam mane CINTA AGUNG RASULLULLAH S.A.W??.
kan SAIDATINA KHADIJAH melamar Baginda..salah ke pompuan nak cari lelaki?..bukan smua laki ade courage nak g propose perempuan..kenapa pada pandangan masyarakat kita bnde ni slalu di pandang serong??..

contoh cerita Ahmad Albab tu..ade orang ckap..xpenah dibuat orang..pompuan meminang laki..
boleh je kalau nak buat...

tapi xpayah la sampai nak tergedik-gedik kan..smua orang menyampah kau cam2...

TAK SALAH MEMILIH...ASAL TAK SALAH PILIH..

P/S :aku bukan gatal ke hape buat bnde ni..sje nak bg pendapat..kdang2 tension gak aku tgok korang budak2 pompuan ni..yang bajet bnyak..yang baik sikit..ade yang bajet baek..tp jgan la smpai melampau2..
ye la fine, xsalah kita nak practise jadi baik..kan Rasullullah penah ckap, ada antara amal yang kita kena paksa sebelum menjadi darah daging...so, xsalah kan hipokrit??..buat-buat..lame2 jadi amalan..baguslah..tapi please-please-please jgn sakitkan hati orang lain..ingat, kita hidup ni dalam norma masyrakat..kita bagus orang puji, kadang2 ckap bajet bagus..kita jahat jgan crita la kan,..so, be nice to all lah.. kan bagus cam2..aku bukan baik pon..and ade orang ckap aku bajet gak...so, all in all..just take it as teguran besame :D

25 comments:

syazwani mazlie said...

tergerak hati nak komen...
selalu gak aku bace blog ko...
hehehe..
sokong ape yg ko tulis lah....
^.^

zaiasraf said...

eh??.hahaa..aku tau..sebab kau one of follower aku :D..
aku pon bace blog kau gak btw..
thanks :D

syazwanizr said...

amboii zaiasraf. boleh jadi pengkritik neh. aku kalo nak kawen kang, soh mak aku jekcarikan. kuikuikui

Anonymous said...

hebat gle ap yg ko tulis zai....=_="

zaiasraf said...

wani : asal suro mak kau cari kan??..nanti aku masuk meminang eh??..hahahah..*xde keje..

anonymous : thanks :D da lame pendam ni.

naughtynana! said...

gila la zai! best la pe ko tls! :'D

Anonymous said...

Terbaek la Zai...:)

Anonymous said...

kita bukan Tuhan untuk adili manusia. biarlah org tu nak bajet baik ke apa, efek kita ke?

>> makhluk asing, aku dh maafkan kau. aku x respond sbb time tu aku hot lg dgn kau. blh pulak kan aku tanya baik2, jwb camtuh. mmg saje cari pasal. x pyh nak risau2 exam kau. dendam x dibawa sampai ke exam.

sakinah zaini said...

ha2..cr ckp mcm ade org buat ko mrh ni..ha2..bgtau aq sape..biau aq je yg belasah..x tau ke sedara aq yg hot ni kena stadi hard utk medic..jgn la kaco dia stadi..
x yah lyn la zai..buat don't know je..diaorg pikir diaorg hot kot..

zaiasraf said...

hannah : hehe..thanks!! :D

to anumous 1 : thanks!!..

to anonymous 2 : yup betul tu..thanks coz maafkan aku..n actually ade sbb asal aku jwab cm2..aku harap ko pkir la balik cari..

kinah : haha..jgn doe..biarlah..janji setle..hahaha

Anonymous said...

>> MAKHLUK ASING:

since aku takde fb dh, aku bls je la kat sini eh.

aku tanya pasal caffeine, and knp pulak kau replied such a rude way like that?

kalau aku ada cari pasal dgn kau sebelum ni, bg tau terang2.

aku takde masa nak fikir apa sebab kau responded macam tu. kalau nak aku tau, bgtau je.

hidup aku bkn nak puaskan hati semua org. pd aku, kalau aku x cari pasal dgn org, takde sbb org nak cari psl dgn aku.

jd dlm kes ni, mungkin aku pnh cari psl dgn kau so sbb tu la kau karma balik kat aku kan?

so tell me which of my word or action yg kau ada terasa ke apa?

kalau blh, nak selesaikan cepat2 n elok2 masalah ni. kita still ada sgd sampai hbs sem 3. aku tanak create even a foe pun mse pre-med course nih.

terima kasih.

zaiasraf said...
This comment has been removed by the author.
zaiasraf said...

ok la fine..
aku ade 1 bnde xpuas hati ngan kau...

mse SGD uh kalau bole aku xnak tgok notes mse ckap sbnrnye..then kau interupt aku mse aku ngah ckap..
dah la sngkut nak jawab..aku merepek ape ntah..

nasib baik ade backup..then, aku kne gak tgok notes nak continue point aku coz aku dah blur..

ok la..it not big matter actually..as Dr Anna bole bg full marks for all kan..

it just aku punye ego la mse uh buat aku bengang ngan kau..then suddently aku terlepas ckap..ok..aku sorry for that,..mmg salah aku...

then aku dah mintak maaf ngan kau baik2..kau bole buat cam xdengar!!.pergh!..malu kot depan orang!.

ok..aku maafkan kau 4that..n m soo sorry regarding the caffiene matter..bole?..

Anonymous said...

what crap r u talking about dude ???

Anonymous said...

minta maaf sebab buat macam tak dengar. tengah kejar kelas masa tu. and as i said before, masih hot masa tu. jadi kalau aku bg reaction, mesti reaction yang menyakitkan hati kau. jadi aku diam je dulu, tanak burukkan keadaan lg.

apa2 pun, not a crime kan interrupt masa org ckp? bukan aku hoi hoi pun. in a good manner la of course.

entah la, aku x fhm apa yg terjadi sbnrnya. so much conflicts.

Anonymous said...

Amboiiiii lantangnye bersuare ! bikin panaasssss!!!

Anonymous said...

hek enaaa...i dont agree..such a prejudice~

Anonymous said...

----> Kau Ingat Kau Bagus Sangat La!!!??????????
soalan ni is for u actually.
jgn la suka hati nk categorize org ikut emosi. Not everyone is perfect, and that makes everyone including girls are imperfect. DEAL WITH THAT FACT.

maskmania said...

apo dio nihh

Anonymous said...

lah cakap jangan sakitkan hati orang, yang kau tulis tajam-tajam tu orang tak sakit ehh? hebat ahh.

_zAzu_ said...

zai, aku rase..soklan yg ko taye aku tadi rase nye dh terjwb di sini..
but if u want my opinion abour ur post..i can tell u privately..anyway..ur probs is settle?
i guess..
and to sesiapa yang x kenal zaiasraf zainurin ni lagi..saya nak bagitau lah ye..
dia ni org yang kuat EGO..tapi baik..then dia ni memang mulut lepas sikit..jadi sesiapa yang mudah terasa tu..minta maaf la ye..zai ni asal MELAKA..pepaham je lah..haha..sori zai..:)

so zai..i'll cal u soon..
so tc..

hanishafizah said...

like i said in my blog.."this entry is an opinion-its good to know smthing bout this matter from men's perspective"

tapi kan,,memang comment2 'membantah' ni biasanya dari anonymous~ hahahh
(i'm not really talk bout this entry,,its general) :)

no hard feeling :)

anys said...

hmm..dalamer ak x bce blog ko..interesting gak topic ko..kalo nk ckp pasl 'tajam' uh..memng a..ad la ckit..tp mcm ko ckp a..sape yg mkn cili die a yg trase pds..bg ak have fun je bce blog nie..opinion msng2..lgpn ak orng mlka..so memng dah same2 pedas..hehee~joking2..
papepown..gempekz a blog ko..=P

zaiasraf said...

ngaa..thanks smua :D
eheehe

Nur Ezzati said...

setiap manusia tak sempurna .. apa2 pun , entri nyh bguz :)